Welkom bij Leven in Nieuw-Vennep

2012 linv gklomp luchfoto nieuwvennepWat is Nieuw-Vennep voor een dorp? Wat gebeurt er nu en hoe zag het leven er vroeger uit? Wat maakt Nieuw-Vennep uniek? Verhalen, foto’s, video’s en geluidsopnames geven u een beeld van verleden en heden in dit dorp in Haarlemmermeer. Mooie en minder mooie herinneringen voor de één, kennismaken met de ‘roots’ van het dorp voor een ander. Herkenbaar voor elke Venneper, of je dat nu al jaren bent of net komt kijken. Wij wensen u veel lees-, kijk- en luisterplezier.

Lees meer: Welkom bij Leven in Nieuw-Vennep

Dorpsraad redt Kinderboerderij Dierenvreugd

2017 drnv s&d)kinderboerderij (3)   20170522 linv kinderboerderij  (8)  20170522 linv kinderboerderij  (4)  20170522 linv kinderboerderij  (3)
 
Eieren zoeken en vogelhuisjes timmeren. Elke Venneper heeft dat gedaan en wil die beleving ook aan zijn kinderen en kleinkinderen doorgeven. Actieve vrijwilligers waren er wel, maar bestuursleden waren niet te vinden. Stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep neemt de bestuurstaken op zich, waardoor de activiteiten op de Kinderboerderij voor de toekomst gewaarborgd zijn. Door het wegvallen van diverse bestuursleden bij Stichting Vrienden van kinderboerderij Dierenvreugd, was de toekomst van de stichting onzeker geworden.
Deze stichting organiseert de activiteiten die op de boerderij gehouden worden.
Hoewel de kinderboerderij er prachtig bij ligt en altijd een bezoek waard is, zijn activiteiten toch erg belangrijk. Bovendien is er een team geweldige vrijwilligers dat zich daarvoor wil inzetten. De Dorpsraad vindt de kinderboerderij een belangrijke plek in Nieuw-Vennep en heeft samen met beheerders en vrijwilligers gezocht naar een oplossing. Besloten is om de stichting over te dragen aan de Dorpsraad om in de toekomst de continuïteit van de activiteiten op de kinderboerderij te waarborgen. De Dorpsraad neemt alle bestuursfuncties over. Ook zien wij mogelijkheden om de activiteiten op de boerderij uit te breiden.
Deze plek is belangrijk voor het hele dorp, voor kinderen en volwassenen.
Vandaag, 22 mei, is de stichting officieel overgedragen aan de Dorpsraad.
Samen met de vrijwilligers, beheerders en Ons Tweede Thuis hopen wij dat alle Vennepers nog lang mogen genieten van de dieren en de activiteiten op deze prachtige boerderij. 
 

Prachtig boek over toen en nu

Boek Linv- kaft

Van een groot aantal interviews van deze website is nu een prachtig boek gemaakt. Aangevuld met nieuwe foto’s en de geschiedenis van ons dorp in vogelvlucht is het een bijzondere uitgave geworden.

Leven in Nieuw-Vennep.nl bevat bijna 200 pagina’s op A4-formaat, in full-color en gebonden. Het boek wordt uitgegeven door de Stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep, is helemaal gemaakt door Vennepers en is ook in Nieuw-Vennep gedrukt. Op vrijdag 7 juni neemt burgemeester Weterings, die uiteraard ook in het boek voorkomt, het eerste exemplaar in ontvangst. Vanaf 8 juni is het boek te koop bij Bruna in winkelcentrum de Symfonie in Nieuw-Vennep en bij boekhandel Stevens in Hoofddorp voor € 19,95.

Speciaal voor de Vrienden van Nieuw-Vennep en leden van Meerhistorie is er een mooie aanbieding. Tegen inlevering van een kortingsbon uit de nieuwsbrief en het ledenblad ontvangen zij tot en met 30 juni € 5,00 korting op dit boek bij Bruna in Nieuw-Vennep.

Zie ook het artikel in  InforMeer.

 

Boek met interviews over het Leven in Nieuw Vennep van toen en nu