Bistro Jacques

Manuel Lopez: Franse keuken met Spaans tintje20170423 bistro jacques (2)

Hoewel hij opgroeit tussen de koeien heeft de Spaanse kok Manuel Lopez (1957) helemaal niets met deze dieren. ‘Alleen kant en klaar op m’n bord.’ Een brede grijns onderstreept de opmerking. Humor typeert de Spanjaard, geboren en getogen in de streek Galicië. Op achttienjarige leeftijd verlaat hij de ouderlijke boerderij, weg van dictator Franco, om zijn geluk te beproeven in Zwitserland. Daar wordt de kiem gelegd voor een mooie carrière in de horeca. Na tal van omzwervingen vestigt Lopez zich met zijn Nederlandse vrouw Patricia Willems in Nieuw-Vennep. Al zo’n kwart eeuw runnen zij het specialiteitenrestaurant Bistro Jacques. Hij in de keuken en zij als charmante gasvrouw. Als we kennismaken, ontdekken we het geheim van ‘tournedos Gerrit’ en het belang van huisgemaakte rabarber.

Lees meer: Bistro Jacques

Hans en Mien Potman

 “Wij hebben in 1961 de eerste gezinszak patat geïntroduceerd”

"Achteraf gezien hebben wij onze horecazaak veel te vroeg verkocht want wij waren amper 50 jaar toen wij met onze goedbeklante snackbar annex bruin café stopten. Maar ja, als er iemand met een flinke zak geld langskomt die de zaak wil kopen dan is het moeilijk om nee te zeggen,” zeggen Hans en Mien Potman met een lach.
Het energieke horeca-echtpaar blikt terug op de jaren 60, 70 en 80 toen het als eerste een patattent in Nieuw-Vennep opende.

Lees meer: Hans en Mien Potman

Twee Chinese 'zusjes' beroemd in Nieuw-Vennep

2015 linv ul twee Chinese zusjes (1)

Twee Chinese vriendinnen zijn 'wereldberoemd' in Nieuw-Vennep, bekend als 'de zusjes', hoewel ze geen bloedband hebben. Ze komen elk op hun veertiende van Hong Kong naar Nederland om hier een bestaan op te bouwen. Tina Chung (1959) is de oudste, de eerste die het avontuur aangaat en intrekt bij een oudere broer in Amsterdam. Via hem komt ze daar in de horeca terecht. De vijf jaar jongere Ling Ling levert na haar vertrek uit China aanvankelijk haar bijdrage in de Maastrichtse horeca, daarna runt zij samen met haar man een restaurant in Noordwijkerhout en vervolgens beginnen ze in Nieuw-Vennep een cadeauwinkel. De zusjes zijn tegenwoordig te vinden in Cantonees specialiteitenrestaurant Golden Corn aan het Getsewoudse Händelplein. Dit is hun verhaal.

Lees meer: Twee Chinese 'zusjes' beroemd in Nieuw-Vennep

Marcel de Jong

“Het echte uitgaansleven speelt zich vooral buiten de polder af”2011 linv ul mdejong mo

 “Dit horecabedrijf is niet alleen mijn geboorteplek, want ik ben boven de biljartzaal geboren, maar het is ook mijn keiharde opleiding in dit horecavak geweest. Als jongetje hielp ik al mee met mijn ouders door flessen te sorteren en zo waarvoor ik dan 1 gulden 25 kreeg. Heel veel uren na schooltijd aan de slag maar het voordeel was wel dat ik altijd geld op zak had,” aldus Marcel de Jong (39) die sinds 2007 Hotel Restaurant De Rustende Jager leidt maar toegeeft dat het nooit zijn bedoeling was om er zijn toekomst in te zoeken.

Lees meer: Marcel de Jong

Grand Café De Bulls

Stoere vrouwen achter de Stier

Snooker, pool, biljart en darts. Deze sporten vormen de voornaamste ingrediënten van Grand Café De Bulls aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep. Achter het logo van de bijna 25 jaar oude Stier2012 linv ul bulls bevinden zich twee stoere vrouwen, al jarenlang vriendinnen en sinds 2006 zakelijke partners. Met hun komst aan het roer gaven Irene de Ron en Dagmar van Geenen een nieuwe impuls aan ‘het grootste café van Haarlemmermeer’ met een bedrijfsoppervlakte van zo’n zevenhonderd vierkante meter. De mogelijkheden voor ontspanning zijn uitgebreid met diverse arrangementen, daarnaast kan men wedden op paardenrennen en genieten van een High Tea, alsook van twee originele varianten, High Wine en High Beer.

Lees meer: Grand Café De Bulls

Hans de Jong

“Ik ben boven de zaak geboren en kreeg het horecavak met de paplepel ingegoten”2011 linv ul hdejong mo

 “Weet je dat ik boven de zaak ben geboren?” begint Hans de Jong het gesprek.

Mijn ouders woonden op de eerste verdieping dus ik ben hier opgegroeid, heb er het vak geleerd en ons familiebedrijf Hotel Restaurant De Rustende Jager in de vaart der volkeren letterlijk uitgebouwd. Mijn ouders zijn hier in 1941 getrouwd want mijn vader zat hier ooit in de kost en was werkzaam als handelaar in aardappelen en logeerde hier veel. Op een gegeven moment nam hij het bedrijf van de familie Nijssen over.”

Lees meer: Hans de Jong