Aart de Groot

‘Burgemeester Wetering woont nu in het huis  dat mijn grootvader Aart heeft laten bouwen’2012 linv bl ms parfumeriegandeur mo

 Grootvader Aart de Groot kwam uit Friesland naar Nieuw-Vennep en vestigde een zaak in kruidenierswaren op de Venneperweg 505. Dat is het pand waar nu Dumphandel Zandvliet zit. Hij schijnt daar goed geboerd te hebben want allengs schafte hij rijtuigen met paarden aan die hij verhuurde en reed ook rond in een Fordje. ‘De oudste rekening die wij in bezit hebben dateert van 1911 en is opgemaakt voor ritjes met paarden.
Kleinzoon Aart de Groot (63) is de huidige eigenaar van Parfumerie Grandeur in de Venneperstraat 3a.

Lees meer: Aart de Groot

Ben Duwêl

Grondlegger Hein Duwêl ging als marskramer op pad

Het is inmiddels al 108 jaar geleden dat Hein Duwêl ( 1869-1954 ) met zijn zaak in de Anthoniusstraat van start ging. Met noeste arbeid bij boeren hadden Hein en zijn vrouw een kapitaal van 250 gulden gespaard. In de winkel verkocht hij o.a. galanteriën, huishoudelijke artikelen, timmer- en landbouwgereedschappen, vloerzeilen, karpetten, verf, behang en touwwerk. Om de omzet te vergroten ging hij als marskramer met de paardenkar op pad. Aanvankelijk deed hij dat zelfs met een hondenkar maar in 1938 beschikte de firma over twee bestelauto’s.

Lees meer: Ben Duwêl